De overheid heeft twee nieuwe subsidieregelingen geïntroduceerd: de Subsidie voor investeringen in verduurzaming voor veehouderijlocaties met piekbelasting (Sbv) en de Landelijke verplaatsingsregeling veehouderijen met piekbelasting (Lvvp). Beide regelingen bieden volgens de overheid kansen om jouw bedrijf te transformeren of het nu gaat om verduurzaming of verplaatsing. Graag kijken we met je mee welke keuze het beste bij jouw situatie past.
Sbv: Investeren in een duurzame toekomst
Met de Sbv-subsidie kun je investeren in bewezen technieken die de stikstofuitstoot van jouw bedrijf verminderen. Deze regeling is speciaal bedoeld voor melkveehouders, varkenshouders en vleeskalverenhouders die te maken hebben met piekbelasting. Als je in aanmerking komt, kan deze subsidie een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van je bedrijf.
Melkveehouders, let op!
Ben je melkveehouder dan dien je te kiezen voor het circulaire stalsysteem Lely Sphere. Andere systemen zijn niet toegestaan voor deze regeling. Tevens ben je verplicht de brandveiligheid in je stal te verbeteren. Heb je vragen hierover, dan helpen we je uiteraard graag.
Varkenshouder in Noord-Brabant?
Bent je varkenshouder en ligt jouw veehouderijlocatie in de provincie Noord-Brabant? Voor jou gelden sinds 1 juli 2024 strengere regels. Veehouders in deze regio moeten hun uitstoot verminderen met 85%. Je kunt alleen subsidie krijgen wanneer je de uitstoot van jouw veehouderijlocatie vermindert met meer dan 85%. Niet alle maatregelen halen dit doel. Daarom heb je voor jouw veehouderijlocatie minder opties.
Lvvp: Verplaatsen voor een stabiele toekomst
Overweeg je om je bedrijf te verplaatsen naar een gebied waar je ook in de toekomst kunt blijven ondernemen? De Lvvp-subsidie ondersteunt veehouders die hun bedrijf vrijwillig willen verplaatsen, zowel binnen Nederland als naar een andere locatie binnen de Europese Unie. Wij helpen je graag bij het onderzoeken van de haalbaarheid en bij het aanvragen van de subsidie.
Jouw keuze, onze expertise
Het maken van een keuze tussen innoveren, verplaatsen of stoppen is een complexe beslissing die zorgvuldige overweging vraagt. Van Dun Advies biedt de ondersteuning die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Wij zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in alle beschikbare mogelijkheden voor jouw veehouderij en geven je advies over de beste aanpak.
Kleinere sectoren: melkgeiten en konijnen
Naast de innovatie- en de verplaatsingsregelingen voor boeren die vrijwillig willen bijdragen aan het verminderen van stikstofneerslag op overbelaste Natura 2000-gebieden volgt binnenkort de vrijwillige beëindigingsregeling voor kleinere sectoren, zoals melkgeiten en konijnen.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om geen nieuws te missen.